DSC_2582_2.jpg
DSC_2582_2.jpg

muziek


SCROLL DOWN

muziek


 

Charlois Speciaal heeft ook een muziekprogramma, op verschillende locaties verspreid door heel Charlois zijn er muzikale verrassingen. Van artistieke performances en een wereldse brassband tot wegdromen tijdens een klassiek concert, rap of spoken word avond. 


RAAR (Rotterdam Art And Radio) 

Datum & tijd: Vrijdag 10 juni t/m zondag 19 juni | 15.00 - 18.00

RAAR (Rotterdam Art and Radio) is een streaming platform voor audio- en geluidskunsten, debat, discussies, muziek, optredens en meer. Tijdens Charlois Speciaal, is RAAR 3 uur per dag gastheer voor live sound kunstwerken van Rotterdamse kunstenaars.

Luister RAAR: 
http://mixlr.com/raar/ 

Kunstenaars: Mentaxis (Kirsten Spruit + Loes Claessens), Esther Kokmeijer, Jozeth van der Snepscheut, Pia Louwerens, Kathrin Wolkowicz, Jason Coburn, Joshua Thies, Natasha Taylor, Alexandre Furtado, Nina Brouwer, Nienke Terpsma, Robert Hamelijnck, Simon Kentgens, Patricia Pluijmers & Donald Schenkel

Muzikanten: Anna Mikhailova Quartet, NIKA, Lukas Simonis, Sebastien Seynaeve, Thorsten Nass, Machinefabriek (Rutger Zuydervelt), 8trk (Jason Coburn), Phillipp Ernsting, Chris Gallaretta, Janneke van der Putten, Collectivo Aloardi, Lucas Rampazzo

Collectives: Conversas, The Holls Collective, Post Office, FGA (Fucking Good Art)
 

GOSLINk | FESTIVAL QUARANTAINE SPECIAAL

Locatie: Quarantaineweg 1, 3089 KP
Datum & tijd: Zondag 12 juni | 13.30-14.00 / 15.30-16.00 / 17.00-20.00

Goslink maakt zelfgebouwde gitaren, banjo's en andere snaarinstrumenten uit afval en dagelijks gebuiksgoed. Goslink speelde in praktisch alle grote (pop) zalen, theaters en festivals van Nederland met als hoogtepunt de 'Goslink-tent' op Lowlands 2011 en een uitzendig van Klokhuis, gewijd aan Goslinks muziek en kunst. 


ERNEST VAN DER KWAST | FESTIVAL QUARANTAINE SPECIAAL

Locatie: Quarantaineweg 1, 3089 KP
Datum & tijd: Zondag 12 juni | 17.00-20.00

Schrijver Ernest van der Kwast debuteerde in 2005 met de roman 'Soms zijn dingen mooier als er mensen klappen'. Met zijn autobiografische roman Mama Tandoori brak hij door bij het grote publiek. Tijdens het festival draagt hij voor uit een passende selectie die hij speciaal voor het festival maakte. 


FLUFFY SHIT | FESTIVAL QUARANTAINE SPECIAAL

Locatie: Quarantaineweg 1, 3089 KP
Datum & tijd: Zondag 12 juni | 17.00-20.00

Fluffy Shit, a.k.a. de 'Duo Penotti van de Underground', is een tweemansband die bestaat uit Hapsnurker en Poernaka. Er komt van alles langs, punk, hip hop en country tot afrobeat, mbalax en trance. 


LUKAS SIMONIS | FESTIVAL QUARANTAINE SPECIAAL

Locatie: Quarantaineweg 1, 3089 KP
Datum & tijd: Zondag 12 juni | 17.00-20.00

Lukas Simonis maakt experimentele muziek op elektrisch gitaar en pedalen.


Damens danzi | FESTIVAL QUARANTAINE SPECIAAL

Locatie: Quarantaineweg 1, 3089 KP
Datum & tijd: Zondag 12 juni | 11:45-12:45

100 jaar geleden klonk overal levende muziek, zigeunerorkesten, strijkjes, salonorkesten, herenkapellen en damesensembles. Dames Danzi zet deze traditie van vroegere salonmuziek voort. 
 

THE MOURNING GLORIES  | FESTIVAL QUARANTAINE SPECIAAL

Locatie: Quarantaineweg 1, 3089 KP
Datum & tijd: Zondag 12 juni | 16:30 en 17.00-20.00

The Mourning Glories are a Netherlands based trio, with members from Canada, France and The United States. Their distinctive style is graced by intricate, three-part ‘Boswellian’-style vocal harmonies

 


ROGIER SMAL SOLO DRUMBAND IN DE BAR

Locatie: Koffie & Ambacht, Ebenhaezerstraat 52a, 3083 RP Rotterdam  
Datum & tijd: Vrijdag 10 juni | 20.00

Rogier Smal is een drummer die experimenteer met vrije percussie. Hij speelt samen met verschillende groepen muzikanten maar ook solo. 
 

smaakpupillen

Locatie: Koffie & Ambacht, Ebenhaezerstraat 52a, 3083 RP Rotterdam
Datum & tijd: Donderdag 16 juni | 19:00-23:00

Voor Koffie & Ambacht bedacht Eveline de Jonge 'Smaakpupillen', een avond vol gedichten, verhalen en muziek van en door bewoners van Charlois. Iedere opvoering wordt begeleid met een bijpassend gerecht met een knipoog naar uitspraken als 'Over smaak valt niet te twisten' en 'Dan heb je echt geen smaak'. Smaakpupillen belooft een mooie avond te worden. Entree is gratis, net als het eten. 
 

ONOR DAVUL ZURNA

Locatie: Maastunnel fietstunnel Zuidzijde
Datum & tijd: Zaterdag 11 juni | 13:00-14:00

Als je met de fiets door de Maastunnel naar Charlois komt wordt je verwelkomt door de Turkse klanken van de Davul en de Zurna. Geniet van de muziek gespeeld door Onor en Ahmet en waan je even in Turkije.


KONINKLIJKE ROTTERDAMSE POST HARMONIE

Locatie: Karel de Stoute plein
Datum & tijd: Zondag 12 juni | 13:00 – 14:30  

De Koninklijke Rotterdamse Post Harmonie bestaat dit jaar 114 jaar. Met als thuisbasis de Bethlehemkerk in Charlois kan dit harmonieorkest niet ontbreken op Charlois Speciaal. De RPHO staat bekend om haar diverse repertoire, van klassiek tot eigentijdse muziek. Het concert dat zij tijdens Charlois Speciaal geven staat in het teken van de wederopbouw met als thema ‘Rotterdam viert de stad’. 


PANOS PIANOS OPEN STUDIO

Locatie: Gouwstraat 50A, 3082 BE
Datum & tijd: Thursday 16 juni | 17:00-21:00

Panos Pianos is een podium voor diverse performances, tentoonstellingen en workshops (kirigami-workshops, muziek, theater, marionette, klassieke concerten en filmprojecties). Voor Charlois Speciaal opent Panos Pianos haar deuren voor het publiek en is er een divers programma. Wees welkom, voel je thuis en vind je eigen manier om de performances en tentoonstellingen te ervaren. 
 

verdieping 51 

Locatie: 
Datum & tijd: Zondag 12 juni | 10:30-12:00 & 15:00-16:30

In Verdieping 51 treden musici en dichters op. De uitvoerenden die zich bij Podium51 presenteren hebben ene geïnspireerd (muzikaal) verhaal te vertellen.
 

TALENT FOR MUSIC BRASSBAND & LA DIFERENCIA CARNAVALS EN ENTERTAINMENTGROEP

Locatie: Start bij het O-tje richting Paviljoen aan het Water
Datum & tijd: Zaterdag 18 juni | 15:00-16:00

Talent for Music Brassband en La Diferencia slaan de handen ineen tijdens Charlois Speciaal en nemen ons mee op een kleine tour door Charlois. De opzwepende muziek van percussie en blazers in combinatie met de danseressen van La Diferencia zorgt voor een mooie zomerse sfeer tijdens Charlois Speciaal. La Diferencia is bekend van onder andere het Zomercarnaval waar zij twee jaar geleden de derde prijs wonnen. Zowel de danseressen als de Brassband komen uit Charlois.
 

 

UNDER THE RADAR #11

Locatie: De Nieuwe Ruimte, Dordtselaan 19, Rotterdam-Zuid
Datum & tijd: Zondag 19 juni | 15:00

RIPSAW CATFISH
Cath Roberts (UK) - baritone saxophone
Anton Hunter (UK) - guitar
Nina Hitz (CH) - cello & voice
Marie Guilleray (FR) - electronics & voice
Vanita Monk (NL) - electric guitar, voice.

Improvisatie is niet zomaar een genre, maar eerder een houding ten opzichte van muzikale structuur en de menselijke communicatie. De muzikanten delen een open houding naar geestverruimende ontmoetingen, maar hebben ook de discipline om iets te maken van alle stukjes en beetjes die hen toegeworpen worden. het resultaat is verrassend toegankelijk: alles wat je hoeft te doen is je verwachtingen loslaten. 
 

BALCONY FESTIVAL

Locatie: De tuin van het o-tje (ingang tegenover struitenweg 51)
Datum & tijd: 18 juni | 15:30-19:00

In de tuin van kunstenaarsgemeenschap 't O-tje vindt het Balcony Festival plaats. Vanaf de vele rode balkons wordt je toegespeeld en bezongen. Er is Braziliaanse Fado, een klassiek a-cappella koor, maar ook noise performance en een solo van jazz clarinet. Het beste wat Charlois op muzikaal gebied te bieden heeft komt voorbij.