Screen Shot 2018-05-01 at 11.13.01.png
 

10 dagen kunst in Charlois

1 t/m 10 juni kunst, muziek en feest in hartje Charlois

Van 1 t/m 10 juni verandert de wijk Charlois in een podium voor topkunst en lokaal talent. Volg tijdens CHARLOIS SPECIAAL de atelierroute en neem een kijkje achter de, normaal gesproken, gesloten deuren van 350 kunstenaars of geniet van live performances op één van de bijzondere locaties. Omdat er zoveel te beleven valt in Charlois, is dit jaar een randprogramma samengesteld. Er is een muziekprogramma dat voor zowel kunstliefhebbers als bewoners van Charlois interessant is en op verschillende plaatsen zijn er pop-up exposities en lezingen. Op de route langs de Maas zijn, in parken en binnentuinen, tijdelijke locaties waar je kunt genieten van een hapje of een drankje. 

 
 
 
 

KUNSTFESTIVAL CHARLOIS SPECIAAL

Wie levendigheid zoekt, moet naar Charlois! In deze wijk woont en werkt een grote groep nationaal en internationaal bekende kunstenaars. Veelal onopgemerkt en achter gesloten deuren, die tijdens twee weekenden – 2 & 3 juni +  9 & 10 juni - hun deuren openen. Het programma van Charlois Speciaal leidt je via verschillende routes langs tal van bijzondere locaties, zoals het havengebied, de oude dorpskern, een Japanse stiltetuin, het Quarantaineterrein, kunstenaarscomplexen zoals B.a.d. en het O-tje, kerken, tal van ateliers en galeries en wederopbouwwijken.

5 THEMA'S

Tijdens deze 13e editie van het kunstfestival staan, net als vorig jaar, vijf thema’s centraal: honden, tuinieren, eten & drinken, tattoos en textiel. Aan diverse kunstenaars is de opdracht gegeven vanuit deze thema’s samen met de bewoners projecten te ontwikkelen. Doel van deze projecten is om bewoners met verschillende culturen, denkbeelden en geloven samen te brengen. Daardoor groeit de saamhorigheid en levendigheid in een gebied met meer dan 150 verschillende nationaliteiten en wordt de relatie tussen kunst en de lokale cultuur versterkt. 

 
 
texture-banner.jpg